Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Γυμναστική και υγιεινή διατροφή επιβάλλει ο νόμος

Το νομοσχέδιο που αναμένεται από μέρα σε μέρα να εισαχθεί από την Βουλή έχει στόχο να αλλάξει ριζικά τις συνήθειες των Ελλήνων. Έτσι, το νομοσχέδιο που έχει δοκιμαστεί ήδη με επιτυχία σε χώρες όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, φιλοδοξεί να εισάγει το πρωινό στα σχολεία, να αποσύρει όλες τις ανθυγιεινές τροφές από τα σχολικά κυλικεία αλλά και να εισάγει την υποχρεωτική γυμναστική σχεδόν κάθε ημέρα επί μία ώρα σε όλα τα δημόσια σχολεία.

Η κυβέρνηση επείγεται να εφαρμόσει το σχέδιο, επειδή όπως θεωρούν οι υπεύθυνοι, όχι μόνο θα βοηθήσει στην υγεία των Ελλήνων (και κυρίως των παιδιών), αλλά θα εξοικονομήσει και πόρους, καθώς τα αίτια πολλών ασθενειών εντοπίζονται στην παχυσαρκία.

Το σχέδιο που εισάγει το υπουργείο Υγείας, Άθλησης και Διατροφής βασίζεται σε μελέτη για τις ως τώρα διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι το 75% των ελλήνων δεν λαμβάνει πρωινό, ένα 54% προτιμά ως κύριο γεύμα το λεγόμενο junk food, ένα 48% αποφεύγει να γυμνάζεται- ενώ ένα υπολογίσιμο ποσοστό των μαθητών εφευρίσκει διάφορες δικαιολογίες για να αποφύγει την υποχρεωτική γυμναστική στα σχολεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου