1. Το κυρίως πιάτο μας πρέπει να περιέχει 80% λαχανικά και μόνο 20% ζωικές πρωτεΐνες, όπως συνηθιζόταν παλιότερα που το κρέας ήταν λιγοστό.
2. Διαλέξτε μια ποικιλία λαχανικών που θα εναλλάσσονται από γεύμα σε γεύμα ή συνδυάστε τα όλα μαζί - το μπρόκολο π.χ. είναι ένα πολύ αποτελεσματικό αντικαρκινικό λαχανικό, που γίνεται ακόμη πιο αποτελεσματικό όταν συνδυάζεται με σάλτσα ντομάτα, κρεμμύδι, πράσα ή σκόρδο.
3. Επιλέξτε βιολογικά τρόφιμα όποτε είναι δυνατόν, αλλά να θυμάστε ότι είναι προτιμότερο να τρώτε μπρόκολο έστω και με φυτοφάρμακα από το να μη φάτε μπρόκολο καθόλου (το ίδιο ισχύει για οποιοδήποτε άλλο «αντικαρκινικό» λαχανικό).
4. Ο κουρκουμάς και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι είναι ιδανική προσθήκη για τα φαγητά σας. Ειδικά το πρώτο, είναι η πιο ισχυρή φυσική αντιφλεγμονώδης ουσία. Χρησιμοποιήστε πολλά αρωματικά: θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό, δεντρολίβανο, μαντζουράνα, μέντα, κλπ. Εκτός από τη γεύση βοηθάνε και στη μείωση της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.
5. Μην τρώτε συχνά πατάτες γιατί αυξάνουν το επίπεδο του ζαχάρου στο αίμα, το οποίο τροφοδοτεί την ανάπτυξη τα καρκινικών κυττάρων. Επιπλέον περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε υψηλά επίπεδα.
6. Δύο - τρεις φορές την εβδομάδα φάτε σαρδέλες, σκουμπρί και αντσούγιες, αλλά αποφύγετε μεγάλα ψάρια όπως ο ξιφίας και ο καρχαρίας.
8. Χρησιμοποιήστε αποκλειστικά ελαιόλαδο.
9. Χρησιμοποιήστε μόνο δημητριακά ολικής αλέσεως και πολύσπορα (με σιτάρι, βρώμη, κριθάρι, λινάρι, κλπ.) στη διατροφή σας - κατά προτίμηση οργανικά δεδομένου ότι τα φυτοφάρμακα έχουν την τάση να συσσωρεύονται στα δημητριακά ολικής αλέσεως.
10. Μειώστε τη ζάχαρη. Αν δεν αντέχετε, δοκιμάστε μαύρη σοκολάτα που περιέχει περισσότερο από 70% κακάο.
11. Αντί για καφέ ή μαύρο τσάι, πιείτε τρία φλιτζάνια πράσινο οργανικό τσάι την ημέρα. Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού έχει συνδεθεί με σημαντική μείωση του κινδύνου για ανάπτυξη καρκίνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου