Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ελαιόλαδο με συνταγή γιατρού

Αν θέλετε να προλάβετε τα καρδιαγγειακά νοσήματα η λύση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ακούει στο όνομα ελαιόλαδο! Η καθημερινή κατανάλωση του αποτελεί την καλύτερη ασπίδα προστασίας της καρδιάς μας.

Η ελευρωπαΐνη, το κύριο συστατικό των φύλλων της ελιάς, είναι η πολύτιμη ουσία που αποτελεί φάρμακο για την καρδιά. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα που προέκυψε μετά από πολύχρονες έρευνες του καθηγητή Καρδιολογίας Δημήτρη Κρεμαστινού και του αναπληρωτή καθηγητή Καρδιολογίας Ευστάθιο Ηλιοδρομίτη.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη πειραματική μελέτη έδειξε ότι η χορήγησή της ελευρωπαΐνη σε πειραματόζωα μείωσε την έκταση του εμφράγματος του μυοκαρδίου σε φυσιολογικά κουνέλια ενώ σε μεγαλύτερη δόση είχε ευεργετική επίδραση και στα υπερχοληστερολεμικά. Επιπλέον, με τη χορήγηση ελευρωπαΐνης, μειώνονται τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.

Οι επιστήμονες πλέον προτείνουν να εισάγουμε το ελαιόλαδο στην καθημερινή μας διατροφή, αλλά παροτρύνουν και τις εταιρείες παρασκευής τροφίμων να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν ως το κύριο λάδι στην παραγωγή των προϊόντων τους. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι μία κουταλιά ανά γεύμα ή σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου