Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ο κίνδυνος στην υγεία από το αλάτι


Άλλη μία έρευνα έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την χρήση αλατιού στην καθημερινή μας διατροφή. Ιδιαίτερα για τους ασθενείς που πάσχουν ήδη από καρδιακά προβλήματα, το αλάτι μπορεί να αποδειχτεί σε μοιραίο εχθρό.

Η έρευνα διεξήχθη από το Νοσοκομείο Mount Sinai στο Οντάριο του Καναδά. Συμμετείχαν άτομα που κατά μέσο όρο κατανάλωναν 3,8 γραμμάρια νατρίου την ημέρα – που αντιστοιχεί σε σχεδόν δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Η ποσότητα αυτή είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την συνιστώμενη. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα άτομα αυτά είχαν τη διπλάσια πιθανότητα να νοσηλευτούν εξαιτίας προβλημάτων καρδιάς στη διάρκεια τριών χρόνων σε σχέση με όσου κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες αλατιού.

Στους υγιείς ανθρώπους η Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση συνιστά να καταναλώνουν λιγότερο από 1,5 γραμμάρια νατρίου την ημέρα. Φροντίστε λοιπόν την καρδιά σας περιορίζοντας σημαντικά την ποσότητα του αλατιού που βάζετε στο καθημερινό σας φαγητό αλλά και μειώνοντας τα αλμυρά σνακ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου